Голяма Богородица

Запитване

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Относно

Вашето съобщение

Наближава най-големият празник на село Орешак – ПАНАИРА! Успение Богородично (още Голяма Богородица) в Троянски манастир – почита се смъртта или успението на майката на Исус Христос – Дева Мария.
Тази година събитието започва още на 11 август – четвъртък, и ще продължи до 15 август – понеделник, когато ще се състои изнасянето на иконота на Света Богородица.
От цялата страна се стичат хиляди хора, за да  видят и пипнат светата икона, за да се преклонят пред нейната чудотворност.
Панаира се организира всяка година, известен е в цяла България, като един от най-големите и атрактивни. Много фирми, организатори, занаятчии и майстори на различни стоки за бита, приложни изкуства и древни занаяти се събират в селото и предлагат своята продукция през дните на панаира.
Много веселие и силна музика, аромат на скара и бира, детски смях и въртележки, хиляди стоки и артикули, много стари познати и много спомени.. – това е село Орешак, през седмицата на Панаира.
Къща „Слави” приветства всички гости на селото! Заповядайте да отседнете при нас! Свържете се с нас за свободни стаи и дати през месец август. Побързайте, желаещите са много.